NYILATKOZAT A 2021-ES HBPF TAVASZI VERSENYSZEZONRÓL

Kedves Versenyzők, Sportolók! 


Sokan érdeklődtetek azzal kapcsolatban, hogy lesz-e tavaszi versenyszezon a HBPF / EBPF / WBPF szövetség rendezésében, illetve milyen őszi versenyekkel tervezhettek?  

A tavaszi versenyszezon kapcsán nehéz a jelenlegi helyzetben felelős döntéseket hozni és bármit megígérni. Jelenleg a kormány március 15-ig ismét meghosszabbította hazánkban a vészhelyzetet, immár minden eddiginél súlyosabb 3. hullámról számolnak be a hírek. Még mindig nem tudni, hogy mikor és milyen ütemben fogják feloldani a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat (mint pld. edzőtermek újranyitása, rendezvények megtartása). A hírekben értesülünk a hazai nyári világversenyek lemondásáról, stb…

Ezért hosszas gondolkozás, hazai és európai egyeztetések után, a HBPF és EBPF vezetőség teljes összhangban úgy döntött, hogy 2021. tavaszán / nyarán nem szervezünk versenyeket. 

Tudjuk és ismerjük azt, hogy milyen lemondásokkal, nehézségekkel, áldozatokkal jár versenyzőként felkészülni egy versenyre, versenyszezonra és ezért is vállaljuk fel eme döntésünk időben történő bejelentését. 


Az idei őszi versenyek kapcsán az alábbi terveink vannak: 

- Hazai verseny tekintetében 2021. október 2-án Hódmezővásárhelyen a KRIKO KUPA X. 

        A Kriko Kupa életében a 10. jubileumi alkalom kapcsán, minden eddiginél színvonalasabb és díjazásában kiemelkedően magas versenyt kívánunk rendezni. 

- Az európai versenyek tekintetében a tagállamokat érintő roppant szigorú, tervezetten a tavasz végéig érvényben lévő korlátozások miatt jelenleg még nem tudunk nyilatkozni. Nyár elején számítunk további információkra.

- A WBPF világszövetség 2021. októberében kívánja megrendezni a 12. világbajnokságát, amennyiben azt a járványügyi rendelkezések megengedik. Nyár elején számítunk részletes információkra.


Ezekhez az eseményekhez kapcsolódóan a nyár folyamán szeretnénk pályázat keretében meghirdetni különböző szponzorációs lehetőségeket a sportolók számára, melyekről hamarosan bővebb információt fogtok találni mind a weboldalunkon, mind a social media fórumokon. 


Minden versenyzőnek, sportolónak jó egészséget és mielőbbi korlátozásmentes sportolást kívánunk!